Eenvoudig en veilig glas vervoeren door middel van een glasrasteel. Al onze glasrastelen zijn van alumnium met RVS bevestigingspunten, deze zijn getest volgens EU EN normen. Alle glasrastelen kunnen gemonteerd worden op een RVS, stalen of alumnium imperiaal. Alle bevestigingspunten zijn demontabel, zoals door het RDW voorgeschreven.

Standaard wordt er een set klemstokken geleverd bij het glasrasteel, hiermee kan glas veilig en simpel worden vastgeklemd. De onderste draagbalk kan worden ingeklapt wanneer het glasrasteel niet in gebruik is.

Glastransport gemakkelijk maken

Opgeklapt 

Hier is te zien dat de laadbalk opgeklapt is wanneer er geen glas vervoerd wordt. Het is dus mogelijk om de balk op te klappen en naar beneden te zakken als dat nodig is. De balk wordt vergrendeld door een zekerheidspen.

Draagbalk van het Glasrasteel

Onderaan de draagbalk van het glasrasteel zijn speciale inkepingen gemaakt van RVS, hierdoor kunnen de glaslatten onderaan exact op de gewenste afstand worden geklemd.

Glaslatten (bovenzijde)

Glas is eenvoudig te klemmen, door de bijgeleverde glaslatten, deze latten kunnen door een speciaal geprepareerde strip worden gestoken en aan de onderzijde worden vastgeklemd (zie foto hierboven). De glaslatten blijven tijdens de rit stevig vastzitten door een veer die ingebouwd is.

Markeringsborden

Standaard leveren wij aan beide zijden van het glasrasteel inklapbare markeringsborden. Door de reflectoren op de borden is het duidelijk voor mede weggebruikers dat het voertuig uitgerust is met een lading die uitsteekt. Kortom veiligheid voor alles.